Σε υψηλά επτά ετών έκλεισε ο Nikkei καθώς οι επενδυτές ανέμεναν με ανυπομονησία το άνοιγμα του δείκτη, ο οποίος ήταν κλειστός χθες λόγω αργίας, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της ποσοτικής χαλάρωσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,73% στις 16.862 μονάδες, ο Topix σημείωσε άνοδο 2,6%, προκαλώντας “άλμα” 1,3% για τον MSCI Asia Pacific. Ο Hang Seng υποχώρησε οριακά 0,08%, ο Shanghai κατέγραψε επίσης πτώση 0,18%, άνοδο σημείωσε ο ASX 200 (0,24%) ενώ με πτώση 0,9% έκλεισε ο Kospi.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Standard & Poor’s 500 υποχώρησαν 0,3%.
Ράλι κατέγραψαν τα ιαπωνικά ομόλογα ενώ και το δολάριο αποδυναμώθηκε για πρώτη φορά εδώ και πέντε εβδομάδες έναντι του γεν.
Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκαν επίσης τα στοιχεία PMI που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και η περαιτέρω πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού διεύρυνε τις απώλειες υποχωρώντας κάτω από το χαμηλό δύο ετών μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου και την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει κι άλλο τις τιμές για τους Αμερικανούς πελάτες της.
“Ο αντίκτυπος από την επιπρόσθετη ποσοτική χαλάρωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ήταν τόσο μεγάλος που δεν περιορίστηκε μόνο σε μια μέρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ρίσκο για όσους δεν έχουν ιαπωνικές μετοχές, επομένως όσοι τις πούλησαν θα πρέπει να τις αγοράσουν πίσω” τονίζει ο Toshihiko Matsuno, επικεφαλής αναλυτής της SMBC Friend Securities.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.