search icon

Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Το ΣΕΠΕ ενισχύεται με 121 νέους επιθεωρητές

Στόχος να ενισχυθούν οι έλεγχοι στους πιο παραβατικούς κλάδους

Οι προτεραιότητες που έχει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2021 σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και, ειδικότερα, στην αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα (4/2/’21) ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με τον γενικό επιθεωρητή του ΣΕΠΕ Χαράλαμπο Βούρτση και διευθυντικά στελέχη του Σώματος. Στη σύσκεψη μετείχε και η γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο ρόλος του ΣΕΠΕ είναι κρίσιμος, όχι μόνο για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και για τη σωστή λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Επίσης, σημείωσε ότι ειδικά στις σημερινές περιστάσεις της πανδημίας, η ελεγκτική λειτουργία έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς το Σώμα, εκτός από την εργατική νομοθεσία, ελέγχει και θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ακόμη ότι η πολιτική ηγεσία θα συνδράμει με κάθε μέσο το ΣΕΠΕ στην αποστολή του.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για το 2021, στη σύσκεψη επισημάνθηκαν τα εξής:

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταγγελίες που σχετίζονται με τα θέματα αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του site του ΣΕΠΕ sepenet.gr ή τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο 15512.

Διαβάστε ακόμη

«Εφιαλτική» η κατάσταση για τη ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων

Επιδότηση παγίων δαπανών: Εντός Φεβρουαρίου οι διαδικασίες για την ενίσχυση πληττόμενων επιχειρήσεων

ΕΛΤΑ: «Χρυσές» αποζημιώσεις σε όσους εργαζόμενους αποχωρήσουν μέσω εθελουσίας

 

Exit mobile version