search icon

Οικονομία

Υπερταμείο: Ο απολογισμός τριμήνου και οι προοπτικές για το 2021

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν για το Υπερταμείο μία περίοδος εξελίξεων, τόσο σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, όσο και σε επίπεδο των θυγατρικών εταιρειών και των συμμετοχών

Τον απολογισμό του α’ τριμήνου του 2021 ανακοίνωσε το Υπερταμείο αναφέροντας ότι οι δράσεις είναι ενδεικτικές του στρατηγικού σχεδίου του για την περίοδο 2022-2024.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην έκθεση του Υπερταμείου «Παρά τις καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του COVID-19, η ΕΕΣΥΠ έχει καταφέρει να θέσει σε τροχιά υλοποίησης σημαντικές πτυχές του έργου της και να επιταχύνει τα επενδυτικά έργα των θυγατρικών της. Παράλληλα, έχει συμβάλλει στην εκκίνηση της επίλυσης χρόνιων ζητημάτων που αντιμετώπιζαν οι θυγατρικές της και προωθεί πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, η ΕΕΣΥΠ έλαβε τις Νέες Στρατηγικές Κατευθύνσεις από τον Μοναδικό Μέτοχο της, το Υπουργείο Οικονομικών. Οι νέες στρατηγικές κατευθύνσεις θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα για τη σύνταξη του Στρατηγικού Σχεδίου της ΕΕΣΥΠ για την περίοδο 2022-2024. Σε αυτό, θα απεικονίζεται η πρόθεση της Διοίκησης για την εξέλιξη της εταιρείας, καθώς και το πλάνο αύξησης της αξίας των θυγατρικών της».

Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε ακόμα:

Τουρισμός: Η άνοδος της μετάλλαξης «Δέλτα» φέρνει τις πρώτες ακυρώσεις

Εστίαση: Στήριξη ζητούν οι επαγγελματίες μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων

Οι super-rich… απαρνιούνται τα λεφτά τους – Σε ποιους τα δίνουν και γιατί

Exit mobile version