Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

 Με πτώση έκλεισαν την Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές, ακολουθώντας την πορεία των μετοχών παγκοσμίως, κάτω από την πίεση του ελληνικού δημοψηφίσματος για την απόρριψη της πρότασης των δανειστών της χώρας.

Ο Dow υποχώρησε 0,26% στις 17.684 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,37% στις 2.069 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 4.992 μονάδες.

Σύμφωνα με τον JJ Kinahan, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή της TD Ameritrade, το θέμα της Ελλάδας θα διαρκέσει πολύ ακόμα.

“Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν καταλάβει πως για το συμφέρον όλων, το καλύτερο είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά το δημοψήφισμα πήγε πίσω την δημοσιονομική πειθαρχία”, είπε.

“Πιστεύω ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλότερα από το συνηθισμένο, καθώς υπάρχουν πολλές πηγές αβεβαιότητας, εκτός από την Ελλάδα, όπως είναι το Πόρτο Ρίκο με τα προβλήματα που έχει με το χρέος του”, σημείωσε ο Kinahan.

Σύμφωνα με δήλωσή της, η Κριστίν Λαγκάρντ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αν της ζητηθεί, όμως μόνο με τεχνική βοήθεια, αφού όσο η Αθήνα χρωστά πληρωμές στο ταμείο, αυτό δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα για την Ελλάδα.

ΟΙ εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, επηρέασαν και το ευρώ, που υποχώρησε στα 1.1055 δολάρια από τα 1,1115 δολάρια, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες δέχτηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα. Η National Oilwell Vacro Inc υποχώρησε 5%, η Transocean Ltd έχασε 4,3%.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 7,5% στα 52,53 δολάρια το βαρέλι, σε χαμηλό τριών μηνών.

Τα futures του χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 1.173,20 δολάρια η ουγγιά.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε 11 μονάδες βάσης στο 2,28% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Ιουνίου.

Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε 0,1% στο 96,22.

Εντυπωσιακή πορεία για τον δείκτη μεταβλητότητας VIX – απόδειξη του προβληματισμού των επενδυτών – ο οποίος βρέθηκε κάτω από το 18, ενώ στο ένα προς δύο διαμορφώνεται το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών, με περισσότερες από 870 0 εκατ. να έχουν διαπραγματευθεί.

Ισχυρές πιέσεις για το ADR της Εθνικής Τράπεζας, καθώς υποχωρεί 11,29% στα 0,99 δολ.