Ικανοποιητικός είναι ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που έχει ήδη υποβληθεί, αφού έχει φτάσει περίπου στο 84% του συνόλου, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπ. Οικονομικών.
Την ίδια στιγμή, επαναλαμβάνεται ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση στις δηλώσεις καθώς αυτή έχει ήδη δοθεί και έχει καλύψει τις υπαρκτές ανάγκες.
Σημειώνεται ότι καταληκτικές ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 20.8.2015 για τα νομικά πρόσωπα και η Τετάρτη 26.8.2015 για τα φυσικά πρόσωπα.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογουμένους όπως, πρόστιμο 100 € (σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων) και προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου.
“Αναγνωρίζονται πλήρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες και ειδικά στους λογιστές, από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Είναι αναγκαίο όμως να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων”, πρόσθεσε.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.