Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην επίτευξη λύσης μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών αλλά και η συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο του 2015 αποτέλεσε τις δύο βασικές αιτίες που οι ευρωπαϊκές μετοχές εμφάνισαν ισχυρές απώλειες κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.
Απώλειες 1,71% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, ο οποίος διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 399,87 μονάδων, ο οποίος, πάντως, ολοκληρώνει τον Μάιο με άνοδο που πλησίασε το 1%.
Οι φόβοι ότι δεν θα υπάρξει εγκαίρως συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών και πιθανώς η χώρα να οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ, ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές, παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της Ευρωζώνης δηλώνουν ότι οι υπόλοιπες οικονομίες μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο χωρίς μεγάλα προβλήματα.
Στη σημερινή συνεδρίαση ο DAX 30 υποχώρησε κατά 2,26% φθάνοντας στις 11.413,82 μονάδες, με τις εβδομαδιαίες απώλειές του να φθάνουν στο 3,4%, ενώ για τον Μάιο εμφάνισε πτώση 0,35%.
Πτώση 0,8% για τον FTSE 100 στις 6.984,43 μονάδες, με τον βρετανικό δείκτη να αποδυναμώνεται για την εβδομάδα κατά 0,67%, ενώ για τον Μάιο εμφάνισε κέρδη 0,34%.
Στο 2,53% οι σημερινές απώλειες για τον CAC 40, ο οποίος έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 2,62% και για τον Μάιο εμφάνισε πτώση 0,7%.
Σε αρνητική τροχιά οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον ισπανικό IBEX να υποχωρεί 1,45% στις 11.217,60 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB αποδυναμώθηκε κατά 1,05% στις 23.495,68 μονάδες.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.