Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

“Τα πράγματα στην Ευρώπη θα είναι δύσκολα για μια δεκαετία”, υποστήριξε ο CEO της  JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, ενώ την ίδια στιγμή, όπως είπε, η Κίνα θα καταφέρει να πιάσει τους βραχυπρόθεσμους στόχους ανάπτυξης.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωνε ο ιστότοπος  Politico στην Ουάσινγκτον, ο Dimon προέβλεψε αδύναμη ανάπτυξη για την Ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια.

“Έχει όλα τα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες παγκοσμίως, αλλά πρόκειται για ένα μπλοκ 17 κρατών. Και μερικά από αυτά τα διαρθρωτικά ζητήματα θα πρέπει να περάσουν ξεχωριστά από 17 εθνικά κοινοβούλια αλλά και από τις Βρυξέλλες”, τόνισε.

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετική από αυτήν στις ΗΠΑ, για την οικονομία των οποίων ανέφερε ιδιαίτερα θετικά στοιχεία ενώ επιδοκίμασε και τις κινήσεις της Κίνας.

¨Οι κινεζικές Αρχές είναι πολύ έξυπνες. Αυτή τη στιγμή, μπορούν να κάνουν διαχείριση των μακροοικονομικών τους μεγεθών και να πετύχουν τους στόχους τους βραχυπρόθεσμα, κάτι που είναι πολύ καλό για την παγκόσμια οικονομία” τόνισε το μεγαλοστέλεχος του αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού.