Σε υποβάθμιση της τιμής στόχου της μετοχής της Jumbo προχωρά η Beta ΑΧΕΠΕΥ καθώς βλέπει πλέον χαμηλότερα κέρδη απ’ την εισηγμένη ενόψει των ανακοινώσεων τριμήνου στις 28 του μήνα.
Συγκεκριμένα θεωρεί ότι η καθαρή κερδοφορία στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου θα είναι κατά 5% χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι, στα 30,1 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της αύξησης της εταιρικής φορολογίας κατά 300 μβ.
Ωστόσο εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη για τη χρήση της επόμενης χρονιάς θα είναι αυξημένη κατά 4%, στα 109 εκατ. Χάρη στα νέα καταστήματα και τον ισχυρό μομέντουμ που εμφανίζουν οι αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
Συνολικά πάντως η χρηματιστηριακή υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 10-11% τη διετία 2016 – 2017 λόγω της αυξημένης φορολογίας.


Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.