Άνοδος σημειώθηκε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ότι θα στηρίξει την ρευστότητα στην αγορά και πως θα υπάρξει εκλογίκευση στα επιτοκια που κινούνται ανοδικά, τη στιγμή που το χρηματιστήριο της Κίνας εκλεισε σε χαμηλό τετραετίας.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες “ξεκόλλησαν” από το χαμηλό έξι μηνών, επηρεασμένοι από το θετικό άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και έδειξαν ότι οι δείκτες τιμών καταναλωτή και αγοράς σπιτιού κινήθηκαν πάνω από τα επίπεδα που υπολόγιζαν οι αναλυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 Index έκλεισε ανοδικά 1,21% στις 279 μονάδες, την ώρα που κατέγραφε απώλειες για το μήνα Ιούνιο της τάξης του 7,2%, στην μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2011.

Η HSBC προσέθεσε κέρδη 2,1%. Η UBS σημείωσε κέρδη 2,7% κλείνοντας στα 15.86 Ελβετικά Φράγκα. Η Deutsche Bank AG, σημείωσε κέρδη 1,2% στα 32.90 ευρώ.

Στην Φρανκφούρτη το δείκτης DAX κέρδισε 119 μονάδες, σταματώντας στις 7.811 και σημειώνοντας άνοδο 1,54%.

Στη Γαλλία ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,51%, κλείνοντας στις 3.650 μονάδες.

Η Fiat SpA σημείωσε αύξηση 2.7% στα 5.48 ευρω, η Renault SA σημείωσε κέρδη 5.9% στα 53.32 ευρω, στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο, ενώ η Peugeot κέρδισε 4,9% στα 6,11 ευρώ,  στη μεγαλύτερη αύξηση τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Ο πρόεδρός της ΕΚΤ Mario Draghi μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο τόνισε πως: “Σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική, η σταθερότητα των τιμών διασφαλίζεται και οι συνολικές οικονομικές προοπτικές εξακολουθούν να υπαγορεύουν μια ευνοϊκή στάση, η έξοδος από την οποία είναι ακόμα μακρινή, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός είναι χαμηλός και η ανεργία είναι υψηλή”.