search icon

Οικονομία

Καλάθι του νοικοκυριού: Πόσο μειώθηκαν οι τιμές στα προϊόντα ανά σούπερ μάρκετ – Δηλώσεις Γεωργιάδη

«Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης - Αισθητά μειωμένο το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» - Καλάθι του νοικοκυριού: Μειωμένη τιμή για 1 στα 3 προϊόντα

Το υπουργείο Ανάπτυξης  ανακοίνωσε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου τις νέες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων, οι οποίες ανήλθαν έως -11,3% στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους και ισχύουν για την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης (16-22/11/2022).

«Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το «καλάθι του νοικοκυριού». Για μια ακόμη εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο «καλάθια». Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -11,3% στην αλυσίδα My market.

Στον παρακάτω πίνακα δίνονται αναλυτικά οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε
αλυσίδας.

Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές των προϊόντων.

Διαβάστε ακόμη:

Η «υποκλοπάrtis» και τα γεμιστά, το τέλος ενός super (market) φλερτ, το χρυσό ακίνητο της Ελληνίς, μια… υπεξαίρεση, ένα ξεκαθάρισμα και η Αλλατίνη 

Melody Nelson: Ένα… «πολυεθνικό» 25μετρο yacht στο σφυρί – Πώς βρέθηκε στην Ελλάδα (pics) 

Τα καλύτερα ski resorts της Ευρώπης. Κρυμμένα διαμάντια των Αλπεων και απέραντες πίστες 

Exit mobile version