Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας θα έρθει μέσα από την υπεραξία που θα προκύψει από την διαχείριση των κόκκινων δανείων, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Άρης Ξενόφος, μιλώντας στο 26ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».
Την υπεραξία αυτή, σύμφωνα με τον κ. Ξενόφο, θα τη δούμε σταδιακά τα επόμενα χρόνια, καθώς θα υλοποιούνται κρίσιμες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενόφο, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πολύ κοντά στη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου για την είσοδο τρίτων παρόχων στην διαχείριση των δανείων αυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ πρότεινε για τα δάνεια μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων να επιτραπεί η ανταλλαγή δανείων με μετοχικό κεφάλαιο.

Σχετικά με την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, σημείωσε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η πολιτική σταθερότητα αποτελούν τα προαπαιτούμενα για την επιστροφή τους σε ορίζοντα 2-3 ετών.