Κέρδη για Dow S&P 500 εν μέσω ρευστοποιήσεων σε μετοχές των social media και άλλους τίτλους της νέας τεχνολογίας, καθώς επικράτησε ο ενθουσιασμός που προκάλεσε το τελευταίο κύμα των deals.
Πτώση για τις Tesla Motors(-0,47%), Netflix (-2,35%), Priceline.com (-1,38) και Amazon.com (-2,50%) ενώ οι Cisco Systems (0,35%) και Oracle (1,93%) κατέγραψαν αύξηση.
Ο Dow σημείωσε άνοδο 88 μονάδες ή 0,54% στις 16.449 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,30% στις 1.869 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,04% στις 4.074 μονάδες.
Ήταν άλλη μία άσχημη μέρα για τις “ιντερνετικές” μετοχές, ειδικά γι αυτές των social media
Ο Global X Social Media ETF σημείωσε πτώση 2,7%.
Ο Dow Jones κέρδιζε νωρίτερα έως και 138 μονάδες (αργότερα σημείωσε πτώση για να κάνει swing 180 μονάδων στο κλείσιμο), με την Pfizer (3,98%) να πρωταγωνιστεί, εν μέσω σεναρίων για mega deal με την AstraZeneca έναντι 98,7 δισ. δολ.
Αλλά και η παρουσία του S&P 500 από πολλούς αναλυτές χαρακτηρίστηκε ως roller coaster με τα συνεχή “σκαμπανεβάσματά” του.
“Αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε πέντε χρόνια μετά την τελευταία ύφεση, ο τομέας των επιχειρήσεων έχει γίνει περισσότερο bullish και θέλει να αξιοποιήσει ένα μέρος της υψηλότατης ρευστότητας και των μετρητών”, λέει στο Bloomberg ο Gerhard Schwarz, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στη Baadar Bank, στο Μόναχο. “Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους θετικούς καταλύτες για τις μετοχές φέτος. Οι αποτιμήσεις ήταν η βασική κινητήριος δύναμη για τις μετοχές τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, αλλά εάν έχουμε μία φρενίτιδα εξαγορών και συγχωνεύσεων, αυτό θα κρατούσε τις αποτιμήσεις σταθερά σε υψηλά επίπεδα”.
Η Wall έκλεισε με απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Amazon. com πυροδότησαν selloff των τεχνoλoγικών μετοχών ενώ επιδεινώθηκε η διαμάχη Ουκρανίας-Ρωσίας.
Η General Electric υποχώρησε 0,64%, καθώς ο CEO Jeffrey Immelt συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας αναφορικά με την προσφορά της εταιρείας για την εξαγορά της Alstom. Η Forest Laboratories ανακοίνωσε την εξαγορά της Furiex Pharmaceuticals έναντι 1,46 δισ. δολ.
“Είχαμε 133 deals μέχρι στιγμήςφέτος, ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Και δεν φαίνεται να μειώνεται ο ρυθμός. Μόνο σήμερα το πρωί είχαμε τρεις ακόμη συμφωνίες”, τονίζει στο CNBC o Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Wunderlich Securities.
Η Bank of America υποχώρησε 6,14% μετά την ανακοίνωση ότι θα “παγώσει” την προγραμματισμένη επαναγορά μετοχών και την αύξηση μερισμάτων λόγω λάθους στον προγραμματισμό των κεφαλαίων της.
Η Microsoft ενισχύθηκε 2,41%, η Procter & Gamble σημείωσε άνοδο 1,88%, η International Business κατέγραψε κέρδη 1,85%, η AT&T έκλεισε υψηλότερα 1,71%.
Η Roper Industries ενισχύθηκε 6,5%, η Pepco Holdings κατέγραψε άνοδο 5,7%, η Best Buy ενισχύθηκε 4,8%, η Apple κέρδισε 3,9%
Στα macro της ημέρα, αύξηση κατά 3,4% κατέγραψαν το Μάρτιο οι πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα έναντι εκτιμήσεων για 1% και ύστερα από υποχώρηση 0,5% το Φεβρουάριο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών χρόνων, ένδειξη ότι η αγορά του real estate αρχίζει να σταθεροποιείται.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Ομπάμα επέβαλες κυρώσεις σε επτά Ρώσους αξιωματούχους και 17 εταιρείες, που συνδέονται με το στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πτώση για τις τιμές των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο 3,5 μονάδες βάσης στο 2,702%
Κάτω από τα 1.300 δολάρια ο χρυσός καταγράφοντας πτώση 1,80 δολαρίων ή 0,1% στα 1.299 δολάρια η ουγγιά.
Το αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε κέρδη 24 σεντς ή 0,2% στα 100,84 δολάρια το βαρέλι.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.