Ελληνικά ομόλογα ως επένδυση χαμηλού κινδύνου προωθούσε η επενδυτική ΒΝΡ Fortis μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2009, εν μέσω της πτώσης του χρηματιστηρίου, όταν δηλαδή η Ελλάδα είχε εισέλθει σε ύφεση και είχαν ήδη ξεκινήσει οι ευρωπαϊκές συστάσεις προς τη χώρα μας, όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα Le Soir.
«Την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009, ενώ η Ελλάδα γκρεμιζόταν, η τράπεζα συνέχιζε να προωθεί τα ελληνικά ομόλογα ως επένδυση “πολύ χαμηλού κινδύνου” για τους συντηρητικούς και μη επιθετικούς πελάτες της», γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αναφέρεται επίσης ότι στα τέλη Νοεμβρίου 2009 κυκλοφόρησε μια εσωτερική ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορα στελέχη της, ειδικά στον τομέα του Private Banking, χωρίς όμως να εισακουστεί.
Πέντε χρόνια αργότερα, η ζημία για τα θύματα κυμαίνεται μεταξύ 50%-60% της επένδυσής τους, συνυπολογίζοντας και τις παρεμβάσεις του EFSF, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ επισημαίνεται ότι η τράπεζα δεν αμφισβητεί τα τεχνικά δεδομένα. Αμφισβητεί, αντίθετα, το γεγονός ότι από τις 28 Νοεμβρίου 2009 όφειλε να έχει αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα της Ελλάδας.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.