Οικονομία

Λιανεμπόριο: Να καταργηθεί το τηλεφωνικό ραντεβού ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

  • newsroom


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, το τηλεφωνικό ραντεβού αποτρέπει τους καταναλωτές από αγορές και δεν δίνει ώθηση στο εμπόριο

Την κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού στο λιανεμπόριο ζήτησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕEΑ) από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο επισκέθφηκε σήμερα (9/4/2021) ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως είπε στον υπουργό ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, το τηλεφωνικό ραντεβού που πρέπει να κλείνουν οι καταναλωτές προτού επισκεφθούν τα καταστήματα τους αποτρέπει από αγορές και δεν δίνει ώθηση στο εμπόριο.

Μάλιστα, η διάθεση των καταναλωτών για αγορές μειώνεται ακόμη περισσότερο και λόγω της τρίωρης προθεσμίας που έχουν στη διάθεσή τους. Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να εκπονηθεί σχέδιο στήριξης για τον τουριστικό κλάδο, αλλά και για όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το ΕΕΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων άκουσε το αίτημα και δεσμεύτηκε να το θέσει προς συζήτηση στην επιτροπή των επιδημιολόγων, ενώ παράλληλα αναγνώρισε ότι το λιανεμπόριο δεν φέρει ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη

Οι Έλληνες εφοπλιστές προεξοφλούν επιστροφή στην κανονικότητα – Αύξηση άνω του 200% στις αγορές πλοίων

Ακτοπλοΐα: Χωρίς covid test θα ταξιδέψουμε αυτό το καλοκαίρι

Επίδομα 534: Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι

Απόρρητο Απόρρητο