search icon

Οικονομία

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει σε malls, εκπτωτικά χωριά και σούπερ μάρκετ

Ικανοποιούνται τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου για ωράριο και αριθμό καταναλωτών εντός των καταστημάτων - Η θετική εξαίρεση με τα διάθεση των self test

Διευρυμένο ωράριο αλλά και τη δυνατότητα να επιτρέπουν την είσοδο σε περισσότερους πελάτες, έχουν πλέον, τα καταστήματα τροφίμων, τα καταστήματα λιανεμπορίου, τα εκπτωτικά χωριά και τα malls.

Όπως προβλέπει η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), επιτρέπεται η παρουσία ενός καταναλωτή για κάθε 16 τ.μ. -από 25 τ.μ. που ίσχυε μέχρι τώρα- στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

Στο όριο των καταναλωτών που εισέρχονται σε ένα κατάστημα δεν προσμετρώνται εκείνοι που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιήσουν άλλη εμπορική συναλλαγή.

Τα εμπορικά καταστήματα, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά και τα shops in a shop έχουν πλέον τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ για τα σούπερ μάρκετ και γενικότερα τα καταστήματα τροφίμων το ωράριο λειτουργίας τους διευρύνεται από τις 7 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι τόσο η προαιρετική διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, όσο και η αύξηση του ορίου των καταναλωτών εντός των καταστημάτων αποτελούσαν βασικά αιτήματα του εμπορικού κόσμου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακίνητα: Η «ηλεκτρονική ταυτότητα» που μπλοκάρει τις μεταβιβάσεις και η… λύση!

Αγίου Πνεύματος: Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει για τα καταστήματα

Πώς να χάσετε 13 δισ. δολάρια σε 4 ημέρες – Το (απόλυτο) disaster story ενός κροίσου

Exit mobile version