Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πράγματι τη συνεργασία, στην παρούσα βάση, με τους πιστωτές, τότε θεωρώ την συμπεριφορά της ανεύθυνη», διαμηνύει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine.

«Για νέες μορφές συνεργασίας θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις. Όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κλίμα συναίνεσης και όχι με προκλήσεις», είπε ο Γερμανός πολιτικός, προσθέτοντας ότι ούτως ή άλλως η συνεργασία εκπνέει στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Παράλληλα, ο Μάρτιν Σουλτς απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης Τσίπρα για διεθνή συνδιάσκεψη για το χρέος: «Για μια διάσκεψη θα μιλήσουμε μόνο σε περίπτωση που η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της. «Θα πρέπει να κάνουν τα βήματα που συμφωνήθηκαν πριν κάνουμε νέα», είπε στην γερμανική εφημερίδα.

Τα συμπεράσματα του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα ήταν συγκρατημένα αισιόδοξα:

«Αναχώρησα από την Αθήνα με την εντύπωση ότι μπορούμε και πρέπει να μιλήσουμε με τη νέα κυβέρνηση, ότι είναι δυνατή μια συναίνεση με την Αθήνα, χωρίς όμως να υπάρχει εγγύηση για αυτό. Όμως οι μονομερείς ανακοινώσεις δεν ταιριάζουν στην εικόνα που σχημάτισα, είπε ο Μάρτιν Σουλτς προσθέτοντας ότι «ίσως ο Αλέξης Τσίπρα να καταφέρει κάποτε να βάλει τάξη στην κυβέρνησή του».