Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Mε άνοδο άνω του 1% έκλεισαν την Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα σε Ασία και οικονομικά στοιχεία.

Ο Dow ενισχύθηκε 263,78 μονάες ή 1,49% στις 17.976,40 μονάδες, με την Boeing να ηγείται των κερδών.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 25,22 μονάδες ή 1,22% στις 2.086,23 μονάδες.

Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 56,22 μονάδες ή 1,15% στις 4.947,44.

H προσοχή των επενδυτών στρέφεται και σε αρκετές μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή, λόγω των εορτασμών για το Πάσχα των Καθολικών.

Η σημερινή άνοδος, πέραν των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων, αποδίδεται και στις φήμες για εφαρμογή προγραμμάτων οικονομικής στήριξης στην Ασία.

«Μάλλον μέρος του ράλι οφείλεται και στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα. Πάντως η τρέχουσα εβδομάδα μάλλον θα είναι αρκετά ήρεμη. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει αργία την Παρασκευή», σημειώνει ο Randy Frederick, αναλυτής της Charles Schwab.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 0,4% πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες κινήθηκαν κατά 0,1% υψηλότερα. Παράλληλα οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών σημείωσαν άνοδο 3,1% για τον Φεβρουάριο.

Η προσοχή των επενδυτών αυτήν την εβδομάδα στρέφεται στις ανακοινώσεις των στοιχείων για την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, βάσει της ADP, που θα δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα τον Μάρτιο, θα δοθούν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

Η απόδοση τους 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαπραγματεύτηκε κοντά στο 1,96%.

Ο δείκτης φόβου κατέγραψε επίδοση κοντά στο 14.

Για κάθε μία μετοχή που σημείωνε άνοδο, τρεις κατέγραφαν κέρδη με 670,40 εκατ. μετοχές να διαπραγματεύονται.

Το αργό υποχώρησε 19 σεντς στα 48,68 δολάρια το βαρέλι ενώ ο χρυσός έκλεισε με κέρδη 14,30 δολάρια στα 1.185,50 δολάρια η ουγγιά.

Κέρδη 1,57% για το ADR της Εθνικής Τράπεζας στο NYSE στα 1,29 δολάρια.