Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ανατροπή στην αντιδικία μεταξύ της McDonald’s και πρώην δικαιοδόχου της στην Ελλάδα επιφέρει απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, ο πρώην γενικός διευθυντής  και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρίας στην Ελλάδα, κρίθηκαν ένοχοι για ψευδορκία, ψευδομαρτυρία και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον πρώην δικαιοδόχου.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε έναν χρόνο φυλάκισης χωρίς αναστολή και σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για έναν χρόνο, ενώ ο πρώην δικαιοδόχος, Δημήτρης Κατερέλος, μιλώντας στην εφημερίδα, αναφέρει ότι ετοιμάζεται να διεκδικήσει από την αμερικανική εταιρεία αποζημίωση εκατομμυρίων για βλαπτική συμπεριφορά και διαφυγόντα κέρδη.

Το 2003 η εταιρεία αθέτησε τη συμφωνία να αναλάβει ο κ. Κατερέλος τη λειτουργία δύο νέων καταστημάτων στην Κω, μετά τα δύο στη Ρόδο που λειτουργούσε ήδη. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η υπαναχώρηση οφείλεται  στην απόφαση της McDonald’s να επανακτήσει τον έλεγχο όλων των κερδοφόρων  καταστημάτων που λειτουργούσαν με franchise, εξαναγκάζοντας τους δικαιοδόχους να αποχωρήσουν από το δίκτυο.

Αρχικά τα δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρεία, η οποία από το 2005 ανέλαβε και τα καταστήματα του δικαιοδόχου στη Ρόδο, αφού τον κατήγγειλε για καθυστερημένες πληρωμές; και μη τήρηση των συμφωνηθέντων. Ωστόσο, τώρα η απόφαση του Πλημμελειοδικείου τον δικαιώνει. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ερχόμενο Νοέμβριο εκδικάζεται και η αγωγή ενός άλλου πρώην δικαιοδόχου, ο οποίος ζητά αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ.