Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Κέρδη κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα καθώς από τα πρακτικά της Federal Reserve χτες, διαφάνηκε μια στάση αναμονής όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων το προσεχές διάστημα.

“Υπάρχει η αντίληψη ότι η πιο χαλαρή πολιτική από τη Fed σημαίνει και πιο αδύναμο δολάριο που βοηθά τις αναδυόμενες οικονομίες όπως την Κίνα να αναπτυχθούν. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε φτάσει στο τέλος των προβλημάτων στην Κίνα, αλλά όπως και να έχει αυτό είναι κάτι που θα αξιολογήσουν οι επενδυτές” τονίζει ο Damien Boey, στρατηγικός αναλυτής στην Credit Suiss.

Χτες μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed, o δείκτης S&P 500 ξεπέρασε το όριο των 2000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, o πληθωρισμός και η ανησυχία για το πότε θα επιστρέψει στο επίπεδο- στόχο της Fed του 2% βρίσκεται πίσω από την κρίσιμη απόφαση που έλαβαν τον προηγούμενο μήνα οι αξιωματούχοι της τράπεζας να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες.

asia_9.10.png

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύεται 1,6%, αναστρέφοντας τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Ο δείκτης έκλεισε χθες με πτώση 1%, διακόπτοντας το εξαήμερο ανοδικό σερί εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων στις εργοστασιακές παραγγελίες. Στις επιμέρους μετοχές, η Fast Retailing υποχώρησε έως και 9,8%, καθώς η εταιρεία έχασε τον ετήσιο στόχο της για τα κέρδη της, συμπαρασύροντας όλο τον κλάδο λιανικής.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ενισχύθηκε πάνω από 1% έκλεισε την πέμπτη ημέρα κερδοφορίας χάρη στις χρηματοοικονομικές μετοχές και τις μετοχές πρώτων υλών.

Στην Κίνα, οι μετοχές παραμένουν στο επίκεντρο των επενδυτών με τον Shanghai να έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 3% χθες αλλά σήμερα να κινείται με συγκρατημενη άνοδο.

Στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές κράτησαν τα κέρδη παρα τις πρωινές ρευστοποιήσεις.