Αυξάνεται το πλαφόν στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης από τα €750 στα €800, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάσει να αυξήσει και το περιουσιακό κριτήριο με το οποίο θα ορίζονται οι δικαιούχοι. Δηλαδή, λόγω των αντικειμενικών αξιών, θα οριστεί νέο περιουσιακό όριο στα 200.000 ευρώ από 180.000 σήμερα για να μην κόβονται δικαιούχοι από τις νέες αντικειμενικές.

Η απόφαση με τα κριτήρια θα βγει μέσα στις επόμενες ημέρες και ακολούθως θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ενώ φέτος το επίδομα θα δοθεί χωρίς προκαταβολή. Αυτό που επίσης αποσαφηνίστηκε από τις ίδιες πηγές είναι πως τα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα αφορούν τους παλιούς δικαιούχους ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να καλύπτουν τα παλαιά κριτήρια.

Ειδικότερα:

Το ελάχιστο ποσό επιδόματος ανέρχεται, με βάση την ήδη ισχύουσα νομοθεσία, σε 100 ευρώ. Το μέγιστο ποσό (το ανώτατο όριο) του επιδόματος φθάνει τα 750 ευρώ και θα αυξηθεί στα 800 ευρώ, αντίστοιχα. Για όσους εγκαταλείψουν το ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο και στραφούν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή στο υγραέριο ή άλλα μέσα θέρμανσης, το νέο αναμορφωμένο επίδομα θα μπορεί να φθάσει, λόγω του υπερδιπλασιασμού, ακόμη και τα 1.600 ευρώ.

Τα όρια ετήσιου εισοδήματος μέχρι τα οποία χορηγείται το επίδομα θα αυξηθούν και θα διαμορφωθούν ως εξής:

-Για τους νέους δικαιούχους, παραμένουν στα περυσινά επίπεδα των 14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Για τους παλαιούς δικαιούχους το εισοδηματικό όριο αυξάνεται αντίστοιχα σε 16.000 και 24.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στα επιδοτούμενα καύσιμα μπαίνει και η μπλε κηροζίνη η οποία χρησιμοποιείται σε σόμπες.

Διαβάστε ακόμη:

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα αντί 5,8 δισ. έλλειμμα στο 9μηνο

Brown Hotels: Όλο το πλάνο ανάπτυξης έως το τέλος του 2023- Ποια νέα ξενοδοχεία ανοίγουν οι Ισραηλινοί 

Wealthyhood: Οι… Ρομπέν των μικροεπενδυτών εισέρχονται στην ελληνική αγορά