Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σε «Α1» από «ΑΑ3» υποβάθμισε την Ιαπωνία η Moody’s σήμερα, καθώς οι φόβοι για το μέλλον της τρίτης μεγαλύτερης  οικονομίας του κόσμου ολοένα και αυξάνονται.

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται έπειτα από το υψηλό επτά ετών που σημείωσε ο βασικός ιαπωνικός δείκτης, Nikkei.

Οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης εκτιμούν ότι η «αβεβαιότητα»  για το αν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός  Shinzo Abe θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος συνεχώς μεγαλώνουν.
Την ίδια ώρα, η μη αποτελεσματικότητα των μέτρων πολιτικής που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση της οικονομίας έχουν κάνει το ιαπωνικό δημόσιο χρέος πιο επικίνδυνο μακροπρόθεσμα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, έχει κυρήξει πρόωρες εκλογές στις 14 Δεκέμβρη σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ακόμα τέσσερα χρόνια θητείας. Ωστόσο, η δημοτικότητά του μειώνεται συνεχώς ενώ η ιαπωνική οικονομία επιστρέφει σταδιακά στην ύφεση.