Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Έτοιμο να κλείσει την πρώτη εβδομάδα κερδών του είναι το αμερικανικό νόμισμα, καθώς η ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, έστω και οριακά, ενισχύει την πεποίθηση ότι η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά από πολλά χρόνια έως τα τέλη του 2015.

«Ο ισχυρότερος πληθωρισμός σε συνδυασμό με καλύτερα στοιχεία για την ανάπτυξη είναι κάτι που η Fed επιθυμεί να δει. Το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων έχει έρθει πιο μπροστά χρονικά μετά τα σημερινά στοιχεία», υποστηρίζει ο Brian Daingerfield, αναλυτής αγορών συναλλάγματος στην Royal Bank of Scotland.

Το ευρώ έφθασε έως και το επίπεδο των 1,1003 δολαρίων, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, ενώ κατευθύνεται να κλείσει την εβδομάδα με τη χειρότερη εβδομαδιαία πορεία του από τον Αύγουστο του 2010.
Αυτή τη στιγμή το νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,1026 δολάρια, έχοντας εμφανίσει ημερήσιες απώλειες της τάξης του 0,7%.

Παράλληλα το ευρώ υποχωρεί 0,1% έναντι του ελβετικού φράγκου στα 1,0391 φράγκα ανά ευρώ, ενώ κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα έναντι του γεν στα 133,8 γεν ανά ευρώ.

Στον αντίποδα εμφανίζει κέρδη 0,2% έναντι της στερλίνας στις 0,71 στερλίνες ανά ευρώ.