Οικονομία

Ο Aga Khan και ο Sir Richard Dearlove συμμετέχουν ως ομιλητές στο Athens Democracy Forum

  • newsroom


Επιπλέον εξειδικευμένοι ομιλητές στο διήμερο συνέδριο για το μέλλον της φιλελεύθερης δημοκρατίας

Η εφημερίδα The International New York Times (INYT) ανακοίνωσε ότι η Αυτού Μεγαλειότης, ο Aga Khan καθώς επίσης ο πρώην επικεφαλής των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, Sir Richard Dearlove KCMG, OBE προστέθηκαν στον κατάλογο των ηγετικών μορφών που θα συμμετέχουν με ομιλία στο τρίτο Athens Democracy Forum στις 13-15 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Aga Khan θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στη Στοά του Αττάλου. Ο Sir Richard Dearlove θα συμμετέχει σε συζήτηση για τον σλαμικό εξτρεμισμό και την απειλή που επιφέρει στις δυτικές δημοκρατίες. Και οι δύο ομιλητές θα μιλήσουν στο συνέδριο της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου.
Ο Επιμελητής και προεδρεύων της εκδήλωσης κ. Serge Schmemann, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Συντακτών των

New York Times, καλωσορίζει μεταξύ άλλων και τους κάτωθι νέους ομιλητές:

Kishore Mahbubani, Κοσμήτορας του Lee Kuan Yew School of Public Policy στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Σιγκαπούρης
Benny Tai, Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαίου, Πανεπιστήμιο Χονγκ Κονγκ
Γεώργιος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων
Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπος εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελληνικής Κυβέρνησης
Ed Husain, Συγγραφέας, ακτιβιστής, Συνεργάτης Μεσανατολικών Σπουδών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Νέα Υόρκη)
Alan Rousso, Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη

Ο Stephen Dunbar-Johnson, Διεθνής Πρόεδρος της εταιρείας, The New York Times Company, ανέφερε:

«Αυτό το συνέδριο γίνεται στον χώρο που του αρμόζει, στην καρδιά της Αθήνας, εκεί όπου γεννήθηκε η ίδια η δημοκρατία πριν από 2.500 χρόνια. Στην εκδήλωση συμμετέχουν καταξιωμένοι ομιλητές και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ορισμένοι από τους πιο ταλαντούχους συντάκτες των The New York Times θα δώσουν επίσης το παρών. Τα θέματα προς συζήτηση έχουν κατεξοχήν τοπικό χαρακτήρα και το ‘Athens Democracy Forum’ δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο για τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα».

Στο Φόρουμ, το οποίο συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας των Ηνωμένων Εθνών η οποία εορτάζεται στις 15 Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Η άνοδος των καθεστώτων που απορρίπτουν την καθολικότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας
Η αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου και η εισοδηματική ανισότητα
Η άνοδος του Ισλαμικού εξτρεμισμού
Νέες τεχνολογίες: οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν

Στις εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας εντάσσεται επίσης η παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας “Prima Donna”, του συνθέτη-τραγουδιστή Rufus Wainwright. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί προς τιμή της διάσημης σοπράνο Μαρίας Κάλλας και θα περιλαμβάνει οπτικά εφέ από τη φωτογράφο Cindy Sherman.

Το International New York Times Athens Democracy Forum θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Στοά του Αττάλου στην αρχαία Αγορά. Οργανώνεται σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (UNDEF), τον Δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα Καθημερινή.

Ενημερωθείτε για περαιτέρω ανακοινώσεις ομιλητών στη διαδικτυακή τοποθεσία athensdemocracyforum.com και ακολουθήστε το @NYTconf στο Twitter.