Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές την Παρασκευή, βοηθούμενες από τα κέρδη των μετοχών λιανικής, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην στρατηγική της κεντρικής τράπεζας.

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 91 μονάδες ή κέρδη 0,51% στις 17.824 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,37% στις 2.089 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,62% στις 5.105 μονάδες.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και της Fed θα παραμείνουν εκ διαμέτρου αντίθετες και ταυτόχρονα οδήγησαν υψηλότερα τις αμερικανικές μετοχές.

Θετικός για το 2015 έχει «γύρισε» ο Dow Jones δεχόμενος στήριξη από τη μετοχή της Nike (5,46%), καθώς ο όμιλος παραγωγής αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση του μερίσματός του κατά 14%, ενώ θα εφαρμόσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 12 δισ. δολαρίων, αλλά με τη διαδικασία του reverse split, προσφέροντας μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλιές.

Άνοδος σχεδόν 1% για τις μετοχές λιανικών πωλήσεων που είναι εισηγμένες στον S&P 500, ο οποίος σημείωσε την καλύτερη εβδομάδα του έτους. 

Ράλι, με κέρδη που ξεπερνούν το 25,04% για τη μετοχή της Abercrombie & Fitch, μετά την ανακοίνωση κερδών καλύτερων των εκτιμήσεων για το γ’ τρίμηνο. Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 37 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στα 22 σεντς ανά μετοχή.

Πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι επανέλαβε ότι η τράπεζα είναι αποφασισμένη να πράξει τα πάντα προκειμένου ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης να προσεγγίσει τον στόχο του 2%.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ, σε δηλώσεις του την Πέμπτη υπογράμμισε ότι «ορισμένες κεντρικές τράπεζες μπορούν να αφήσουν πίσω τους τη νομισματική πολιτική των μηδενικών επιτοκίων και μάλιστα στο κοντινό μέλλον», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μεταξύ αυτών είναι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,4% στα 40,39 δολάρια το βαρέλι.

Στα 1,065 δολάρια το ευρώ και στα 122,87 γιεν το δολάριο.

Κάτω από το 16 ο δείκτης φόβου.

Τρεις μετοχές κατέγραφαν κέρδος για κάθε δύο που σημείωναν πτώση, ενώ διαπραγματεύτηκαν 578 εκατ. μετοχές.

Πτώση 1,60 δολαρίων για τον χρυσό στα 1.076,30 δολάρια η ουγγιά.

Σε «ελεύθερη» πτώση το ADR της Εθνικής Τράπεζας, καθώς οι απώλειες ξεπερνούν το 28% στα 0,2628 δολ.