Στην υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για την υποστήριξη της «αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας» στη Βόρεια Εύβοια προχωρά ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», ξεκινώντας με το εκπαιδευτικό εργαστήριο (toolkit workshop) «Μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων: Από τη θεωρία στην πράξη» με κεντρικό εισηγητή τον κ. Τάσο Λάμπρου, Business Development Expert, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στη Λίμνη Ευβοίας.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο (toolkit workshop) σηματοδοτεί την έναρξη ενός συνόλου δράσεων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής που σχεδιάστηκαν από τη «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», στο πλαίσιο Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Η δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo), με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί παρουσίαση του συνολικού έργου από την ActionAid, καθώς και περιγραφή των δράσεων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, που περιλαμβάνουν:

1 Τοοlkit Workshops:

Ανοικτές στο κοινό δράσεις με την μορφή διαδραστικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες, έχουν ποικίλη θεματολογία και εστιάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή άντλησης γνώσεων, διάδρασης, επίλυσης πρακτικών ζητημάτων, έμπνευσης και δικτύωσης.

2 Agroanelixi:

Σύνολο δράσεων κατάρτισης και επιχειρηματικής υποστήριξης για επιχειρηματίες, συνεταιρισμούς και εν δυνάμει επιχειρηματίες. Η συμμετοχή πραγματοποιείται κατόπιν αιτήσεων ενδιαφερομένων και αξιολόγησης των αιτήσεων.

Οι δράσεις αυτές αποτελούνται από τρία αναπόσπαστα μέρη:

  • Σεμινάρια με μεγαλύτερη εστίαση σε επιμέρους τομείς (ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων, marketing, πωλήσεις, εξαγωγές κ.α).
  • Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).
  • Επιδότηση ανά ωφελούμενο. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται έως και τα 5.000€ ανά ωφελούμενο, συνδέεται με την συμμετοχή και απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στα toolkit workshops είναι ανοικτή και δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, τη δήλωση συμμετοχής στο 1ο toolkit στις 14 Μαΐου 2022, την αποστολή των δικών σας προτάσεων και ερωτημάτων για τις θεματικές και τους εισηγητές των σεμιναρίων, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα: https://bit.ly/3PaGbE1 

1ο Toolkit workshop

Ημερομηνία υλοποίησης: Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Θέμα: «Μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων: Από τη θεωρία στην πράξη»

Τόπος: Λίμνη Ευβοίας, Κτήριο Μελά.

Ώρα έναρξης: 18:30

Διάρκεια: 2 ώρες

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.3 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.100 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση.

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.