search icon

Οικονομία

Νέο πρόγραμμα για ανέργους: Aναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες – Ποιους αφορά, τι πρέπει να ξέρετε

Αιτιολογημένες ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου

Ήδη από τις 10 Απριλίου 2021 αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων και αποκλειομένων για το δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ανέργων ηλικίας έως 29 ετών στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης του Προγράμματος. Αιτιολογημένες ενστάσεις (με τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα) μπορούν να υποβληθούν από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου και ώρα 9:00 μέχρι και την Τετάρτη, 14 Απριλίου και ώρα 15:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/e-yperesies

Μετά τη διαδικασία των ενστάσεων και την ανάρτηση των οριστικών πινάκων, θα σταλεί στους ωφελούμενους email με οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και παρακολούθηση του προγράμματος. Η ημερομηνία λήξης του προγράμματος είναι Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας και περιλαμβάνει τη δωρεάν κατάρτιση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Coursera σε τέσσερεις τομείς ψηφιακών δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης που οδηγούν στην απόκτηση των εξής πιστοποιητικών:

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, το οποίο σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε θα ανοίξει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου (vid)

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι εργαζόμενοι – Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή (vid)

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούχοι θα πάνε ταμείο τέλος Απριλίου

Exit mobile version