Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε θα ανοίξει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου (vid)

  • newsroom


Μετά το Πάσχα θα ανοίξει το Taxisnet για τις δηλώσεις - Αναμένεται επιστροφή φόρου άνω των 600 εκατ. ευρώ

Oι ηλεκτρονικές πύλες του Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων απo χιλιάδες φορολογούμενους θα ανοίξει μετά το Πάσχα, και συγκεκριμένα μέσα στον Μάιο, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021. Παράλληλα σημειώνεται ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί και φέτος σε οκτώ δόσεις.

Ειδικότερα, ξεκινώντας με την πρώτη δόση από τον Ιούλιο, η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Τα δεδομένα των φορολογουμένων θα είναι προσυμπληρωμένα, ενώ όσα από τα επιδόματα δεν φορολογούνται θα καλύπτουν τεκμήρια.

Ποιοι θα έχουν επιστροφές

Επιστροφές θα έχουν όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%, ενώ οι συνολικές οφειλές προς την εφορία ανέρχονται σε 109,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιστροφή φόρου

Στο ίδιο πλαίσιο, επιστροφή φόρου άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι θα προκύψει, αφού ολοκληρωθεί η υποβολή στην ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις λόγω των ανατροπών που προκάλεσε στα εισοδήματα η πανδημία του κορωνοϊού. Τα εκκαθαριστικά εκτιμάται ότι θα είναι μηδενικά για το 40% των φορολογουμένων, ενώ για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους θα «γράφουν» επιστροφή φόρου εισοδήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Κίνδυνος να μείνουν εκτός «Γέφυρα ΙΙ» χιλιάδες «κόκκινοι» δανειολήπτες

ΟΑΕΔ: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ψηφιακού μάρκετινγκ

Ιταλός υπουργός Τουρισμού: Να προσφέρουμε και εμείς νησιά covid free όπως η Ελλάδα

Απόρρητο Απόρρητο