search icon

Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Έντονο ενδιαφέρον για το swap των ομολόγων του PSI

Η συνολική ονομαστική αξία των εκδόσεων που προτάθηκαν για ανταλλαγή ή εξαγορά ανέρχεται στα 4,04 δισ. ευρώ, ενώ οι λήξεις τους καταμερίζονται από το 2023 έως το 2042

Το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών συγκέντρωσε η πρόσκληση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρήματος (ΟΔΔΗΧ) για την ανταλλαγή ή εξαγορά όσων ελληνικών ομολόγων είχαν μείνει εκτός του PSI του 2012 και δεν συμμετείχαν στο swap του 2017.

Η συνολική ονομαστική αξία των εκδόσεων αυτών ανέρχεται στα 4,04 δισ. ευρώ, ενώ οι λήξεις τους καταμερίζονται από το 2023 έως το 2042.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ΟΔΔΗΧ έλαβε προσφορές για ανταλλαγή ή εξαγορά ομολόγων αξίας 2,92 δισ. ευρώ, πληρώνοντας με μετρητά 1,1 δισ. ευρώ και εκδίδοντας νέα ομόλογα, ύψους 1,841 δισ. ευρώ.

Οι νέες εκδόσεις αφορούν:

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση του ΟΔΔΗΧ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα διαχείρισης των υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου, με στόχο :

Το συντονισμό της συναλλαγής είχαν αναλάβει οι τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, J.P. Morgan και Piraeus Bank.

Διαβάστε ακόμα:

Τα σχέδια των τραπεζών για προσωπικό και καταστήματα – Τι αλλάζει με τις εθελουσίες

Μαξ Φερστάπεν: Το «χρυσό» συμβόλαιο, τα bonus και οι χορηγοί του νέου «Μίδα» της Formula 1

e-αποδείξεις: Ποιες θα σας γλιτώσουν από τον έξτρα φόρο το 2022

Exit mobile version