Οικονομία

Παράταση των προθεσμιών που λήγουν τον Σεπτέμβριο ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

  • newsroom


Η ταυτόχρονη λήξη πολλών προθεσμιών στο τέλος Σεπτεμβρίου προκάλεσε προβλήματα στην λειτουργία του TAXIS υποστηρίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο, ζητώντας την παράτασή τους

Την παράταση στις προθεσμίες πολιτών και επιχειρήσεων που λήγουν στο τέλος του μήνα ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ), επικαλούμενο τα προβλήματα λειτουργίας του συστήματος TAXIS.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΟΕΕ, η λήξη πολλών προθεσμιών στο τέλος Σεπτεμβρίου (αδήλωτα τετραγωνικά, πρόγραμμα «Γέφυρα», κ.λπ.), καθώς και το μαζικό ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων για να ενημερωθούν για το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν, οδήγησε στην ταυτόχρονη είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών στο σύστημα TAXIS.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έγινε δέκτης έντονων και δίκαιων διαμαρτυριών λογιστών – φοροτεχνικών και φορολογουμένων σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος. Το θέμα συζητήθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ.

Για το σκοπό αυτό, ο κ. Κόλλιας επικοινώνησε με όλους τους εμπλεκόμενους στα αρμόδια Υπουργεία και έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση ανακοίνωση της παράτασης όλων των προθεσμιών υποχρεώσεων πολιτών και επιχειρήσεωνπου λήγουν τέλος του μήνα.

Απόρρητο Απόρρητο