Σε παράταση στις εκπτώσεις που παρέχουν για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης προχώρησαν τα διυλιστήρια.

Το απόγευμα της Τετάρτης (30/11), η HELLENiQ ENERGY ανακοίνωσε την παροχή έκπτωση ύψους 3,75 λεπτών με ΦΠΑ, σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Ενώ ανάλογη έκπτωση παρέχει και η Motor Oil, μέσω των εταιρειών, AVIN, Shell, Cyclon, όπως γνωστοποίησαν οι δύο όμιλοι.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε στα 1,183 ευρώ / λίτρο με την κρατική επιδότηση στην αντλία ύψους 25 λεπτών, αλλά και την έκπτωση 7,5 λεπτών των ΕΛΠΕ, η οποία θα έλαβε και τρίτη συνεχόμενη παράταση μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν και είναι μειωμένη κατά 50%.

Στην αρχή της εβδομάδας η μέση τιμή του ήταν στο 1,19 ευρώ ανά λίτρο και αντίστοιχα, το diesel ήταν στο 1,94 ευρώ / λίτρο, με τη βενζίνη να κυμαίνεται στο 1,996 ευρώ / λίτρο.

 

Η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 25 / λίτρο από τον κρατικό προϋπολογισμό θα συνεχιστεί έως τις 31/12 με ενδεχόμενη παράταση, ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή πλατφόρμα MyΘέρμανση, μέσα από την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα θέρμανσης. Μάλιστα μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 900.000 αιτήσεις. Έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 5 μηνών ανακάμπτει το ευρώ – Επιστρέφει στο $1,05

Γιατί οι low-cost αεροπορικές «εγκαταλείπουν» τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

ΤτΕ: Αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων τον Οκτώβριο – Αύξηση στα επιτόκια δανείων