search icon

Οικονομία

Πώς θα πάρετε επιχορήγηση (μη επιστρεπτέα) για να αναβαθμίσετε τις ψηφιακές υποδομές σας

Ένεση ρευστότητας για επενδύσεις μικρομεσαίων σε νέες τεχνολογίες – Ποιους αφορά – Ποιες δαπάνες επιδοτούνται

Ένα κονδύλι ύψους 100 εκατ ευρω, που έχει δεσμευτεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, περιμένει να ενισχύσει όσους θέλουν να επενδύσουν στην αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών τους.

Μέσω του προγράμματος «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών» που τρέχει αυτήν την περίοδο με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, θα επιδοτηθούν, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ψηφιακές επενδύσεις ύψους από 200.000 ως 2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών cloud.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών» ενισχύει επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών που εμπίπτουν στον κλάδο πληροφορικής και επικοινωνιών.

Παρέχει ενισχύσεις, υπό τη μορφή επιχορηγήσεων, για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που καλύπτουν όλο τον κύκλο ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών (new product development) και εμπεριέχουν:

Το πρόγραμμα ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια για την υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που υποστηρίζουν τις διαδικασίες τιμολόγησης, έκδοσης διακίνησης φορολογικών παραστατικών και διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ενισχύονται υφιστάμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα και για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Τι ενισχύεται

Το πρόγραμμα ενισχύει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική αξιοποίηση νέων, καινοτόμων, ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται σε σύγχρονες τεχνολογίες με στόχο, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία νεφοϋπολογιστικών υποδομών και υπηρεσιών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αξιοποίηση υποδομών και υπηρεσιών Cloud, την ανάπτυξη διαδικτυακών υπηρεσιών λογισμικού.

Τα έργα τα οποία είναι επιλέξιμα στο πλαίσιο του Προγράμματος πρέπει να έχουν προϋπολογισμό από 200.000,00 εκατ. έως 2.000.000,00 εκατ..

Το ύψος της ενίσχυσης (50 – 70%) διαμορφώνεται με βάση: Το μέγεθος της επιχείρησης, το είδος των δραστηριοτήτων και των επιλέξιμων δαπανών τα όρια ενίσχυσης του Γ.Α.Κ. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στην πλατφόρμα https://digitalsme.gov.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Μπιλ Γκέιτς: Με άρωμα 17ου αιώνα το νέο του deal – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα επενδύει

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά – Ποιοι πρέπει να σπεύσουν για υποβολή (vid)

ΤS Lombard: «Υπερβολικά αισιόδοξα» τα ενεργειακά πλάνα της Ε.Ε.

Exit mobile version