(upd 19.27) Αρκετά ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να ανησυχούν για το τι θα ανακοινώσει η ΕΚΤ στην αυριανή της συνεδρίαση και «ρίχνουν» μία δεύτερη ματιά στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου.
Απώλειες 0,47% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 411,70 μονάδες, ο οποίος παραμένει, πάντως, κοντά σε καλά τεχνικά επίπεδα, ενώ από την αρχή του τρέχοντος έτους έχει εμφανίσει κέρδη της τάξης του 21%.
Στο 0,9% η πτώση για τον γερμανικό DAX 30 ο οποίος κατέληξε στο επίπεδο των 12.227,60 μονάδων, με τον γαλλικό CAC 40 να ακολουθεί σχεδόν ανάλογη πορεία και να αποδυναμώνεται κατά 0,69% στις 5.218,06 μονάδες. Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,16% στις 7.075,26 μονάδες.
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό IBEX να υποχωρεί κατά 1,36% στις 11.704,70 μονάδες, ενώ κατά 1,07% χαμηλότερα κινήθηκε ο ιταλικός FTSE MIB στις 11.704,70 μονάδες.
Στο επίκεντρο των αγορών βρέθηκε το πιθανό deal της Nokia με την Alcatel-Lucent. Η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Alcatel-Lucent, η μετοχή της οποία σημειώνει ράλι 15% μετά την είδηση. Αντίθετα, η Nokia Oyj υποχώρησε 4%.
Άνοδο κατέγραψαν για έκτη ημέρα και οι ενεργειακές μετοχές. Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο για τέταρτη μέρα, μετά την εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η παραγωγή σχιστολιθικού αερίου, που σημείωσε άνθηση στη χώρα, μειώνεται.
Η μετοχή της Kuehne & Nagel International υποχώρησε κατά 2,8%, λογω αμετάβλητων οικονομικών αποτελεσμάτων.


Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.