Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

 Σταθεροποιητική στροφή στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους, ενώ παραμένουν εντός των συμπληγάδων πετρελαίου και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε το μεγαλύτερο διήμερο ράλι από το 2011 την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, με τη «βουτιά» της Κίνας σήμερα στο -6% και τις τιμές πετρελαίου ξανά κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, η ανάκαμψη των δεικτών ήταν αναμενόμενο να ήταν βραχύβια.

Ο Euro Stoxx 600 αν και έφθασε να υποχωρεί 1,6%, αυτή τη στιγμή κινείται με οριακά κέρδη της τάξης του 0,01%. 

Ο FTSE 100 υποχωρεί 0,22% στις 5.863 μονάδες, ο DAX κινείται με πτώση 0,06% στις 9.729 μονάδες, ο CAC 40 με κέρδη 0,14% στις 4.317 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με άνοδο 0,16% στις 8.581 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 0,5% στις 18.735 μονάδες.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι πλέον η σύγκλιση (correlation) των παγκόσμιων μετοχών με το πετρέλαιο έχει φτάσει σε επίπεδα προ διετίας, και δείχνει τη στενή σχέση και την αλληλοεξάρτησή τους.

correlation.png

Στο πεδίο των μετοχών, η Siemens ενισχύεται 7,7% μετά την ανακοίνωση ότι αναβαθμίζει τους στόχους κερδοφορίας.

Κέρδη 4,2% για την Royal Philips NV μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του δ’ τριμήνου ήταν περισσότερα από το αναμενόμενο.

Αντίθετα, «βουτιά» 8% καταγράφει η Seadrill, ενώ με πτώση πάνω από 4% κινούνται οι Petrofac και Amec Foster. Απώλειες πάνω από 3% για τις μεταλλευτικές Arcelormittal και Anglo American.

Με πτώση 3,1% κινείται η EasyJet Plc, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα έδειξαν το πλήγμα που έχει δεχτεί η εταιρεία από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Απώλειες 3,3% για τον Deutsche Post AG μετά την σύσταση sell της μετοχής από την Credit Suisse Group AG.

Η μετοχή της Banca Monte dei Paschi ανεστάλη για μια ακόμη φορά από τη συνεδρίαση, έχοντας υποχωρήσει κατά 9% τα πρώτη 30 λεπτά της συνεδρίασης.