Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σε νέο υψηλό 15ετίας ανήλθε ο ιαπωνικός δείκτης, εν μέσω μεικτών προσήμων στις ασιατικές αγορές, καθώς το επενδυτικό κλίμα παραμένει αισιόδοξο μετά τα χθεσινά στοιχεία ΑΕΠ για την Ιαπωνία.

asia 21.5

Ο δείκτης σκαρφάλωσε έως τις 20.289 μονάδες, ωθούμενο και από το αδύναμο γεν που έφτασε έως το 121,11 έναντι του δολαρίου.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξαγωγικές μετοχές, η Mitsubishi Electric και η Panasonic οι οποίες σημείωσαν άνοδο 1,3% και 3,9% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκεται και η διήμερη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας που ξεκινά σημερα.

Στην Κίνα οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά, χάρη στα στοιχεία PMI της HSBC που έδειξαν ότι η μεταποίηση στη χώρα ανήλθε στις 49,1 μονάδες, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά καλύτερα από τις 48,9 μονάδες του Μαρτίου.

Τα κέρδη οδήγησαν οι ιατροφαρμακευτικές μετοχές. Η Kangmei Pharmaceutical ενισχύθηκε 5,5% και η Guangzhou Baiyunshan Pharmaceutical κινήθηκε ανοδικά 3,4%.

Πτωτικά κινήθηκε ο δείκτης στη Νότιο Κορέα, ύστερα από το υψηλό τριών εβδομάδων που έφτσε την Τετάρτη.

Ύστερα από διήμερο ράλι, η Samsung Electronics υποχώρησε 1,3% ενώ η Hyundai Motor και η Shinhan Financial υποχώρησαν 0,9% και 1,7% αντίστοιχα.

Ο ASX 200 διεύρυνε τα κέρδη με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές και τις μετοχές πρώτων υλών.
Ριμπάουντ 0,1%-0,9% για τις Commonwealth Bank of Australia, Australia and New Zealand Banking και Westpac Banking .