Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στο επίκεντρο ο τρόπος διαχείρισης των κόκκινων δανείων

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τον Διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα και υπηρεσιακούς παράγοντες της Τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διαχείριση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και για σχετικές διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής για την περαιτέρω επεξεργασία της στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τον συντονισμό για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα εργασίας που θα συσταθεί θα εξετάσει τα κενά που υπάρχουν στους νόμους Δένδια και Σταθάκη για τα «κόκκινα δάνεια» και θα προτείνει αλλαγές, με στόχο να συμπληρωθούν τα νομοθετικά κενά και να υπάρξει ευελιξία, προκειμένου οι στόχοι που θα τεθούν στις τράπεζες να είναι εφικτοί.

Μια από τις αλλαγές που εξετάζονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι, μια εταιρία που θα αγοράζει δάνεια, να μπορεί να εκχωρεί τη διαχείρισή τους σε τρίτους.

Επίσης, πρόβλημα έχει υπάρξει και με το σκέλος της φορολογίας, καθώς, σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, σε περίπτωση που διαγράφεται ένα δάνειο φορολογείται ως εισόδημα.

Τηην ερχόμενη εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί η πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με την οποία θα καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.