Oι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed, που έλαβαν μέρος στην σύσκεψη των αξιωματούχων της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι η άνοδος των επιτοκίων πλησιάζει.
Σύμφωνα με τα πρακτικά από την σύσκεψη της 29ης Ιουλίου, προτάθηκε με 10 ψήφους έναντι καμίας η επιλογή της πιθανής ανόδου των επιτοκίων κατά τον Σεπτέμβριο, από το μηδέν με 0,25%, που είναι το επιτόκιο από τον Δεκέμβριο του 2008.
Οι υποστηρικτές της ανόδου των επιτοκίων, υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στην άνοδο θα οδηγούσε σε άνοδο του πληθωρισμού και οικονομική αστάθεια.
Η μειοψηφία των αξιωματούχων της Fed πρότεινε να παραμείνουν “υπομονετικοί” αφού όπως σημείωσαν, ο πληθωρισμός θα οδηγηθεί πάλι στο 2% λόγω του ισχυρού δολαρίου και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της Fed.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.