Οικονομία

Πέτσας: Προς κατάργηση τα τεκμήρια διαβίωσης

  • newsroom


Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας

Αναφερόμενος στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος που θα έρθει σε λίγες ημέρες στην Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτρας εξήγγειλε σήμερα τη σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Μιλώντας γενικότερα για την ελληνική οικονομία ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι οι αγορές είναι ο πιο αυστηρός κριτής και τώρα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, γεγονός που προκύπτει από τα χαμηλά επιτόκια. Επισήμανε ότι είναι ανάγκη να αυξηθούν οι μικρές ιδιωτικές επενδύσεις των Ελλήνων και προς τα εκεί τείνει η κυβερνητική πολιτική. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την ανάπτυξη στην χώρα στο 3% με 4% για να δοθεί το στίγμα ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα.

Τέλος, με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο Στέλιος Πέτσας είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και τις αστοχίες με τις οποίες καταδικασθέντες για εγκλήματα βγαίνουν έξω.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι ο Κορκονέας βγαίνει έξω με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και τον νέο Ποινικό Κώδικας που ψήφισε μόνη της. Επομένως συμπέρανε ότι ο Κορκονέας αποφυλακίζεται γιατί άλλαξε η παράμετρος των ελαφρυντικών και μειώθηκε το μέγιστο ύψος της ποινής.

Απόρρητο Απόρρητο