Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(upd) Άνοδο πάνω από 1% κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς το επενδυτικό ηθικό αναπτερώθηκε μετά την ανάκαμψη στις κινεζικές αγορές.

Οι Αμερικανοί επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα αλλά και στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών τριμήνου.

Ο Dow Jones κέρδισε ενδοσυνεδριακά πάνω από 200 μονάδες, με τις μετοχές της Exxon Mobil, Chevron και Caterpillar να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Έκλεισε με άνοδο 1,17% στις 17.643 μονάδες.

Ο ενεργειακός δείκτης σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στον S&P 500 κερδίζοντας πάνω από το 3% καθώς το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά στα 48 δολάρια ανά βαρέλι. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,33% στις 2.095 μονάδες.

Ο Νasdaq κατέγραψε άνοδο 1,12% στις 5.096 μονάδες.

Η Wall Street προσπάθησε να ανακάμψει από το πενταήμερο πτωτικό σερί που έφερε τον S&P 500 κοντά στον κινητό μέσο όρο  200 ημερων και τον  Dow Jones σε χαμηλό έξι μηνών τη Δευτερα.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να αποδοθεί κατ’ αρχήν στη θετική στροφή του χρηματιστηρίου της Σαγκάης, με τον Mark Luschini της Janney Montgomery Scott, να τονίζει στο CNBC ότι «μέρος αυτού που συμβαίνει οφείλεται στη διακοπή των ισχυρών απωλειών για τον Shanghai Composite. Οι μετοχές αρχίζουν να κινούνται κοντά στο μέσο όρο των 200 ημερών και ως εκ τούτου υπάρχουν λόγοι για την ανάκαμψή τους».

Σημειώνεται ότι ο Shanghai Composite κατόρθωσε στη σημερινή συνεδρίαση να «μαζέψει» τις απώλειές του στο 1,7%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει να υποχωρεί έως και 5%.

Άνοδος 4,9% σημείωσε ο δείκτης Case Shiller, ο οποίος καταγράφει την πορεία των τιμών ακινήτων σε 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι η άνοδός του θα φθάσει στο 5,6%.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τις αποδόσεις των αμερικανικών, κρατικών ομολόγων, με αυτήν του 10ετούς να ενισχύεται στο 2,26% και του 2ετούς στο 0,66%.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με περισσότερα από 70 εκατ. μετοχές να έχουν διαπραγματευθεί μέχρι στιγμής.

Κέρδη 1,2% για το αμερικανικό αργό στα 47,98 δολ., ενώ πτώση 20 σεντς σημειώνει ο χρυσός στα 1.096,20 δολάρια.

Άνοδος 1,10% για το ADR της Εθνικής Τράπεζας στα 0,9101 δολάρια.