Οικονομία

Στη δημοσιότητα οι λίστες μεγαλοοφειλετών από την ΑΑΔΕ

  • newsroom


Διερυμένη λίστα για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ σε εφορία και ΕΦΚΑ - Πρόκειται για 8.909 φυσικά πρόσωπα και 14.083 νομικά πρόσωπα που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 

Διευρυμένη λίστα με μεγαλοοφειλέτες, όχι μόνο της εφορίας αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για τα ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ και τα οποία αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Στην κορυφή της λίστας των φυσικών προσώπων βρίσκεται ο Νικόλαος Κασιμάτης. Η συνολική οφειλή του στη λίστα ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ.

Πρώτη στη λίστα των νομικών προσώπων βρίσκεται και πάλι η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με χρέη 9,4 δισ. ευρώ.

Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ