Οικονομία

Στη Σανγκάη με 60 επιχειρηματίες ο Μητσοτάκης

  • newsroom


Θα δει τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, σε μια συνάντηση συνάντηση που θεωρείται υψηλού πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος

Επικεφαλής πολυμελούς αποστολής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται στις αρχές Νοεμβρίου τη Σανγκάη, με στοχο το άνοιγμα στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, τον οποίον θα συνοδεύουν 60 επιχειρηματίες, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου, με αφορμή τη διεθνή έκθεση «China International Import Expo 2019», όπου η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις τιμώμενες χώρες.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, συνάντηση που θεωρείται υψηλού πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.

Στο περιθώριο αυτής της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα δώσουν το «παρών» προέρχονται από τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η διατροφή.

Συγκεκριμένα,θα εκπροσωπηθούν μεταξύ άλλων ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η ΔΕΗ, ο όμιλος Παναγάκου, ο όμιλος Μυτιληναίος, ο όμιλος Κοπελούζου, η Eurobank, η Alpha Bank, ο όμιλος Apivita, ο όμιλος Κορρές, εταιρείες από τον χώρο της ναυτιλίας, η εταιρεία τροφών Γιώτης Α.Ε., η Λουξ, η οινοποιεία Τσάνταλη, το Κτήμα Λαζαρίδη, η εταιρεία τροφίμων Κολιός Α.Ε., η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, κ.α.

Υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, και του προέδρου του Enterprise Greece Γρηγόρη Δημητριάδη, έχουν κλειστεί δεκάδες συναντήσεις εργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων. Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει business forum, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης και στελεχών κινεζικών επιχειρήσεων.

Στόχος του πρωθυπουργού και της αποστολής που θα τον πλαισιώσει, να συστήσουν την Ελλάδα ως μία χώρα δυναμική «που εξέρχεται από την κρίση και προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, χάρη στο υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό της, την εξαιρετική γεωστρατηγική θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, τις ανεπτυγμένες υποδομές που προσφέρει, τον μεγάλο ορυκτό πλούτο και την ξεχωριστή, Μεσογειακή ομορφιά της».

Η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει το μεγάλο αριθμό δυναμικών κλάδων (κυρίως της ενέργειας, του τουρισμού, των logistics)  και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για εξαγωγές ή διανομή προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης.

Το εθνικό περίπτερο της Ελλάδας στην έκθεση «CIIE 2019» θα έχει ως στόχο τη συνολική προβολή της χώρας μας, ενώ στο κλαδικό περίπτερο, θα συμμετέχουν 26 ελληνικές εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Απόρρητο Απόρρητο