Την έκδοση κρατικού ομολόγου ετοιμάζει η γειτονική Αλβανία, πέντε χρόνια μετά την τελευταία “έξοδο” της στις αγορές.
Η αλβανική κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει την Deutsche Bank και την JPMorgan ως αναδόχους και έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές με τους επενδυτές.
Η προηγούμενη έκδοση 5ετούς ομολόγου είχε ανέλθει σε 300 εκατ. ευρώ με απόδοση 3,7%, και λήγει τον Νοέμβριο. Το 2011 η απόδοση του 5ετούς ομολόγου είχε βρεθεί πάνω από το 12% αλλά υποχώρησε κάτω από το 2% φέτος.
Πέρυσι, το δημόσιο χρέος της Αλβανίας ανήλθε στο 71% του ΑΕΠ ενώ αναμένεται να υποχωρήσει στο 60% μέχρι το 2019, σύμφωνα με το πρόγραμμα 300 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνήσει με το ΔΝΤ.
Η Αλβανία είναι η τελευταία χώρα μετά την Αιθιοπία, την Γκάνα και το Ιράκ που «βγαίνει» στην αγορά ομολόγων.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.