Οικονομία

Στις Βρυξέλλες ο Σταϊκούρας εν όψει Eurogroup – Στο επίκεντρο η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης

  • newsroom


Αναμένεται να αποφασιστεί η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης της ενισχυμένης εποπτείας καθώς και η επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP)

Για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, πρόκειται να αναχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς θα έχει συνάντηση σήμερα με τον Πάολο Τζεντιλόνι, τον νέο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων.

Στο περιθώριο του Eurogroup, ο Υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Πασκάλ Ντόνοχο και αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, αναμένεται να αποφασίσουν την Τετάρτη την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης της ενισχυμένης εποπτείας και να δώσουν το «πράσινο φως» για την επιστροφή των κερδών ύψους 767 εκατ. ευρώ, που έχουν από ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες χωρών μελών.

Ωστόσο όσον αφορά στο αίτημα για αλλαγή χρήσης των χρημάτων, ώστε ένα μέρος να διατίθεται σε δημόσιες αναπτυξιακές επενδύσεις, θα συζητηθεί το νέο έτος και δεν θα αφορά τη χρήση της τωρινής εκταμίευσης.