Οι φόβοι για ενδεχόμενο κίνδυνο μετάδοσης της κυπριακής κρίσης – μετά την απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων στη χώρα – στις καταθέσεις και των άλλων χωρών της περιφέρειας δεν επιβεβαιώθηκαν.

Αντίστοιχα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, υπήρχαν έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη  έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στις καταθέσεις της περιφέρειας.
Τα στοιχεία για τη ροή των καταθέσεων στην Ευρωζώνη μέχρι το Μάιο έρχονται να επιβεβαιώσουν το παραπάνω συμπέρασμα.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών στην Κύπρο κινήθηκαν κατά μέσο όρο στο 172% του ΑΕΠ το 2012. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 υποχώρησαν στο 165,8% και περαιτέρω στο 153,5% το Μάιο.

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου (όπου προέκυψε και η κυπριακή διάσωση μέσω του κουρέματος), οι καταθέσεις των νοικοκυριών στην Ιρλανδία μειώθηκαν μόλις κατά 0,4% ως ποσοστό του ΑΕΠ. Την ίδια περίοδο οι καταθέσεις στην Ιταλία παρέμειναν αμετάβλητες και σχετικά υψηλότερες σε σχέση με το 2012.

Στην Ελλάδα εμφάνισαν πτώση της τάξης του 0,6%, φθάνοντας στο 72,3% το Μάιο, ενώ το 2012 διαμορφωνόταν στο 67,4%.

Στην Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 0,7% φθάνοντας στο τέλος Μαΐου στο 81,4% και στην Ισπανία ενισχύθηκαν κατά 0,3% στα 71,1% του ΑΕΠ.

Όπως προκύπτει από τα  στοιχεία η μετάδοση στις καταθέσεις των υπόλοιπων οικονομιών της Ευρωζώνης ήταν πολύ μικρή ενώ σε σχέση με το 2012 οι καταθέσεις ως ποσοστό επί του ΑΕΠ αυξήθηκαν.