Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(upd 23.12) Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα data της αμερικανικής οικονομίας και παραμένουν ανήσυχοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας – δανειστών.

Ο Dow υποχώρησε 115 μονάδες ή 0,64% στις 18.011 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,65% στις 2.107 μονάδες ενώ ο έκλεισε με πτώση Nasdaq 0,55% στις 5.070 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε με απώλειες στην εβδομάδα 1,2%, ο S&P 500 υποχώρησε σε επίπεδο εβδομάδας 0,9%, ενώ ο Nasdaq έχασε εβδομαδιαία 0,4%. 

Πτωτική κίνηση για τις αμερικανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση για συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο του 2015 αλλά και ελεύθερη πτώση του δείκτη Chicago PMI, ενώ οι επενδυτές φαίνεται ότι ανησυχούν αρκετά και για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Το αμερικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,7% στο α’ τρίμηνο, ενώ ο δείκτης Chicago PMI «προσγειώθηκε» στις 46,2 μονάδες τον Μάιο από 52,3 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Πτωτική κίνηση και για το καταναλωτικό κλίμα, το οποίο διαμορφώθηκε στις 90,7 μονάδες για τον τρέχον μήνα από 95,9 που ήταν τον Απρίλιο.

Οι διαθέσεις των επενδυτών φάνηκαν εξ αρχής με τον Dow Jones να υποχωρεί στα πρώτα 15 λεπτά της συνεδρίασης.

Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων διαπραγματεύτηκε κοντά στο 2,09%.

Αμετάβλητο το δολάριο ενώ το ευρώ έκλεισε πάνω από τα 1.09 δολάρια. Σε υψηλό 13 ετών το γιέν.

Κέρδη 1 δολαρίου για τον χρυσό παράδοσης Αυγούστου στα 1.189,80 δολάρια τη ουγγιά και άνοδος 2,62 δολαρίων για το αμερικανικό αργό στα 60,30 το βαρέλι.

Το 13,5% ο δείκτης φόβου (VIX).

Δύο μετοχές υποχωρούν για κάθε μία που ενισχύεται στο NYSE, με τον όγκο συναλλαγών να φτάνει τα 386 εκατ. μετοχές.

H Merck & Co ενισχύθηκε 1,99%, η Intel κατέγραψε άνοδο 1,32%, η Pfizer κέρδισε 0,90%, η UnitedHealth Group σημείωσε άνοδο 0,49%, η Exxon Mobil σημείωσε κέρδη 0,11%.

Πτώση 2,22% για το ADR της Εθνικής στα 1,32 δολάρια.