Την άμεση έγκριση των ήπιων μέτρων της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου από τη Βουλή, όπως η ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προτείνουν οι θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αποδεσμευτεί μέρος της δόσης που εκκρεμεί, η οποία συνολικά ανέρχεται σε 7,2 δισ ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή εάν υλοποιηθούν τα παραπάνω, το επόμενο Eurogroup θα είναι σε θέση να εγκρίνει τη διάθεση των κερδών του Ευρωσυστήματος επί των ελληνικών ομολόγων ύψους 1,9 δισ ευρώ.
Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου το Δημόσιο χρειάζεται 4 δισ ευρώ επιπλέον κεφάλαια από αυτά που διαθέτει, για να εξασφαλίσει πλήρως την εξυπηρέτηση του συνόλου των υποχρεώσεων του.
Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει:
α) Να επιτρέψει η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου μέχρι το όριο που είχαν στις 18 Φεβρουαρίου (8 δισ ευρώ)
β) Να επενδύσουν σε κρατικούς τίτλους τα ασφαλιστικά ταμεία και οι άλλοι φορείς του Δημοσίου τα διαθέσιμα που τηρούν σε εμπορικές τράπεζες.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.