Δύο άμεσες προτεραιότητες για τη νέα κυβέρνηση μετά τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους θέτουν οι τουριστικοί φορείς, παραπέμποντας στον οδικό χάρτη για τον ελληνικό τουρισμό έως το 2021 της εταιρείας της McKinsey.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, η πρώτη αντίδραση του ρυθμού προκρατήσεων μετά τη συμφωνία στο Eurogroup εμφανίζεται θετική.
Oι δύο προτεραιότητες, όπως τις εκφράζει ο κ. Ανδρεάδης, αφορούν την προώθηση του νέου επενδυτικού νόμου και την ενεργοποίησή του καθώς επίσης και την «εκκίνηση με ταχείες διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ. Με ορίζοντα το 2021 ο τουρισμός θα πρέπει να υλοποιήσει επενδύσεις 24 δισ. ευρώ σε υποδομές, είτε πρόκειται για νέες είτε ακόμη και για υφιστάμενες μονάδες. Στον κλάδο υπάρχει άμεσο αντικείμενο και ενδιαφέρον, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι στη μελέτη της ΜcKinsey προβλέπεται η υλοποίηση 3,5 δισ. ευρώ επενδύσεων κατ’έτος για την περίοδο από το 2015 έως το 2021».
Ο κ. Ανδρεάδης αναφέρει ακόμη ότι η λήξη της αβεβαιότητας, η αποφυγή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων αλλά και η μη αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή, την οποία απέκλεισε το νέο οικονομικό επιτελείο αποτελούν πολύ θετικές εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό.
Μάλιστα, «η μείωση της αβεβαιότητας στην μεγάλη εικόνα, επιτρέπει στον ΣΕΤΕ να προχωρήσει στην πρώτη ασφαλή εκτίμηση της τουριστικής κίνησης για το 2015 αυτή την εβδομάδα».

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.