Παρά την ικανοποίηση για τη διαφαινόμενη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο οικονομολόγος της UBS Wealth Management, Dean Turner, σπεύδει να υπογραμμίσει ότι η χώρα δεν έχει ακόμη ξεφύγει των κινδύνων.
Όπως αναφέρει σε report του ο κ. Turner, η Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν θα κατορθώσει να αποπληρώσει το χρέος της προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, αλλά οι κίνδυνοι για τη χώρα παραμένουν, με αυτόν του Grexit να είναι ο κυριότερος, καθώς κατά τον κ. Turner «δεν έχει εκλείψει εντελώς σε καμία περίπτωση».
Υποστηρίζει ακόμη ότι υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις, όπως η ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο και από κάποια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, με σημαντικότερο όλων αυτό της Γερμανίας. Πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αλλά και ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να επιτύχει τους έστω και υποβαθμισμένους στόχους για τα δημοσιονομικά της μεγέθη, εντός του 2015.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.