Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Bank του Dallas πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιο κοντά στο να επιβραδύνει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 85 δισ. δολαρίων, για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
Το χρηματιστήριο της Wall Street υποχώρησε σήμερα από τα ιστορικά υψηλά μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα στο τομέα των υπηρεσιών και τις δηλώσεις από επίσημα χείλη της Fed ότι πλέον βαδίζουμε πιο κοντά στο “φρένο” στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας από την κεντρική τράπεζα.
Ο Dow σημείωσε απώλειες 0,30% στις 15.612 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε ζημιές 0,16% στις 1.707 και ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,09% στις 3.693 μονάδες.
Στο οικονομικό πεδίο η ανάπτυξη στον τομέα των επιχειρήσεων σημείωσε υψηλό τριών ετών καθώς οι νέες παραγγελίες κυμάνθηκαν σε υψηλό πέντε μηνών.
Το ινστιτούτου του Supply Management (ISM) ανέφερε ότι ο δείκτης υπηρεσιών αυξήθηκε στο 56 από το 52,2 του Ιουνίου, ενώ αναμένονταν αύξηση στο 53.
Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι δείκτες εργασίας με επιδόσεις κατώτερες του αναμενόμενου. Στις 162.000 ήταν οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο ενώ 188.000 ήταν οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο.
“Με τον δείκτη ανεργίας να έχει κατέβει στο 7.4% θα μπορούσα να πως ότι η Fed είναι πιο κοντά να μελετήσει την κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει τη μείωση των αγορών της, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στη δυναμική της οικονομίας τους επόμενους μήνες”, ανέφερε ο Richard Fisher, πρόεδρος της Fed Bank του Dallas, σε ομιλία του στο Portland χωρίς όμως να αναφέρει αν το φρένο στην αμερικανική οικονομία θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του οικονομικού συνεδρίου της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
“Κάθε σημείο δεδομένων πρόκειται να δημιουργεί περισσότερα στοιχεία ως προς το που η Fed πρόκειται να πάει. Χρειαζόμαστε τώρα την οικονομική επικύρωση.” δήλωσε ο Mark Luschini, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων, στην Janney Montgomery.
H Apple άγγιξε υψηλό τεσσάρων μηνών μετά την απόφαση Obama να ανατρέψει την απόφαση σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις κάποιων iPhones και iPads θα πρέπει να απαγορευτούν διότι παραβιάζουν ευρεσιτεχνία της Samsung Electronics.
Η μετοχή της Αpple σημείωσε πάνω 20% αύξηση σε σχέση με το χαμηλό 52 εβδομάδων των 385 δολαρίων του Απρίλιο.
Η Cliffs Natural Resources Inc. σημείωσε κέρδη 2% μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής για πιθανό deal με την United Steelworkers Union για τριετή σύμβαση εργασίας για 300 εργαζόμενους στο ορυχείο της στην Fermont του Κεμπέκ.
Η μετοχή της Tyson Foods Inc. σημείωσε άλμα 4,1% μετά την ανακοίνωση πέραν των αναμενόμενων κερδών για το τρίτο τρίμηνο.
Η Fossil Group Inc. σημείωσε πτώση 6% μετά από την υποβάθμιση από την Barclays σε underweight από overweight.
Το Facebook Inc. κατέγραψε κέρδη 3%.
Για κάθε δύο μετοχές που κέρδιζαν τρεις έπεφταν στη Wall Street.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.