Οδηγίες απέστειλε το ΚΕΑΟ για την ένταξη των οφειλετών του ΟΑΕΕ στο Μητρώο Οφειλετών ώστε να αρχίσει η στενή παρακολούθηση και η απαίτηση με προειδοποιητικές επιστολές της καταβολής της οφειλής η της ένταξης σε ρύθμιση.
Πέντε είναι τα βήματα που ακολουθούνται:
1. Ένταξη στο Κ.Ε.Α.Ο.
Οι οφειλέτες Ο.Α.Ε.Ε. με την ένταξή τους στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο. αποκτούν Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη (Α.Μ.Ο.).
Οι οφειλές που μεταφέρθηκαν στην αρμοδιότητα του Κ.Ε.Α.Ο. αναφέρονται σε χρονική περίοδο μέχρι 31/10/2013 και αφορούν κύρια εισφορά και τα αντίστοιχα πρόσθετα τέλη.
Από τον ρόλο των καθυστερουμένων εισφορών στο φάκελο οικονομικές κινήσεις οφειλέτη μέσω της οθόνης «Καρτέλα Καθυστερούμενων Οφειλέτη» εμφανίζονται εκτός από το σύνολο των οφειλετών Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και οφειλέτες Ο.Α.Ε.Ε.
Οι οφειλές που διαβιβάστηκαν στο Κ.Ε.Α.Ο., καθώς και μελλοντικές οφειλές, θα εμφανίζονται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Καρτέλα Καθυστερούμενων Εισφορών
Καρτέλα Καθυστερούμενων Εισφορών
Υποκατάστημα Τύπος Σειρά Κωδικός Κίνησης
445 Ο.Α.Ε.Ε Κ 234
445 Ο.Α.Ε.Ε Π1 235
445 Ο.Α.Ε.Ε Π2 236
445 Ο.Α.Ε.Ε Τ 237
Η εκτύπωση των χρηματικών καταλόγων των ανωτέρω οφειλών πραγματοποιείται μέσω του φάκελου «Βεβαίωση Οφειλών» αφού επιλεγεί ο υποφάκελος «Εκτυπώσεις» και στη συνέχεια επιλεγεί η εκτύπωση «Χρηματικός Κατάλογος».
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.