Κέρδη για τις ασιατικές μετοχές σήμερα, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τις κινεζικές εξαγωγές. Ο δείκτης των ινδικών μετοχών οδεύει προς υψηλό ρεκόρ και η ρουπία ενισχύεται καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας κερδίζει στις δημοσκοπήσεις λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση του 2014.
Ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,7% στο Τόκιο, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Αύγουστο. Τα futures στον Standard & Poor’s 500 κέρδισαν 0,2%. Ο γενικός δείκτης της Ινδίας Sensex κέρδισε 1,8% και η ρουπία ενισχύθηκε στο ισχυρότερο επίπεδο της από τον περασμένο Αύγουστο.
Οι εργοδότες στις ΗΠΑ πρόσθεσαν περισσότερους εργαζόμενους στον μη αγροτικό τομέα από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές τον Νοέμβριο και οι κινεζικές εξαγωγές σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και επτά μήνες, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει μια μείωση στο πρόγραμμα τόνωσης της Fed.
Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας σημείωσε άνοδο 0,7% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο Topix σημείωσε άνοδο 1,2% οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη ημερήσια ενίσχυση του από τις 15 Νοεμβρίου. Η Mazda Motor κέρδισε 3% ενώ η Yahoo Japan κατέγραψε άλμα 6,4%.
Η Κίνα σήμερα ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ο οποίος καταγράφει επιβράδυνση ενώ οι εξαγωγές της αυξήθηκαν. Το γουάν ενισχύθηκε στο ισχυρότερο σημείο εδώ και 20 χρόνια.
Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,4%.
Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,8% καθώς η μεγαλύτερη ασφαλιστική της χώρας, η QBE Insurance Group βυθίστηκε 22%. Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,29% στις 15.650,21 μονάδες.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.